Süti Receptek!!!!
Desszertek és sok más...

A tésztához:

  • 25 dkg liszt

  • 20 dkg cukor

  • 5 dkg zsír

  • 1 tojás

  • 2 ek olvasztott méz

  • 1 dl tej

  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 22 dkg vaj

  • 25 dkg cukor

  • 4 dkg kakaó

  • 1 ek tej

  • 1/2 dl rum

A sütemény megforgatásához:

elkészítés

  1. A tésztához a cukrot, a tojást, a zsírt, az olvasztott mézet jól kikavarjuk, azután felváltva fokozatosan adjuk hozzá a lisztet (amiben elkeverjük előtte a szódabikarbónát) és a tejet.

  2. A tésztát kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

  3. Amíg a tészta sül, a krémet elkészítjük: a cukrot, a vajat, a tejet és a kakaót felfőzzük. Majd ha kicsit ez kihűlt, beletesszük a rumot.

  4. A megsült tésztát 2-3 cm széles és 6 cm hosszú szeletekre vágjuk.

  5. A szeleteket villára szúrva belemártjuk a langyos, de még folyós krémbe, majd nyomban megforgatjuk a kókuszreszelékben. (Ha a krém időközben nagyon besűrűsödik, fel kell újra melegíteni.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Szavazás

Mi a véleményetek az oldalomról?
Igen,imádom
Nem tetszik
Asztali nézet