Süti Receptek!!!!
Desszertek és sok más...

Tésztához (2 laphoz):

  • 6 tojás

  • 6 ek cukor

  • 6 ek melegvíz

  • 6 ek liszt

  • 2 ek keserű kakaópor

  • 1 cs sütőpor

Tejszínes krémhez:

  • 5 dl tejszín (Hulala)

  • 1 cs étkezési zselatin

  • 1 ek folyékony méz

  • 1/2 kk vaníliaaroma

Csokoládés krémhez:

  • 15 dkg csokoládé

  • 10 dkg margarin

  • 1 ek víz

  • 2 ek olaj

Bevonathoz:

  • 20 dkg étcsokoládé

  • 10 dkg margarin

  • 3 ek olaj

  • 1 ek víz

  • 1 ek porcukor

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.

  2. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

  3. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.

  4. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.

  5. A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

  6. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.

  7. Lassan csorgassuk bele a mézet.

  8. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

  9. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

  10. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.

  11. Ismét tegyük hűtőbe dermedni.

  12. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

  13. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.

  14. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szavazás

Mi a véleményetek az oldalomról?
Igen,imádom
Nem tetszik
Asztali nézet