Süti Receptek!!!!
Desszertek és sok más...

Hozzávalók:

  • A tésztához:

  • 25 dkg  liszt

  • 10 dkg cukor

  • 1 tojás sárgája

  • 5 dkg puha vaj

  • 6-7 cl langyos tej

  • 2 dkg élesztő

  • csipet só

  • A töltelékhez:

  • 25 dkg félzsíros túró

  • 2,5 dl tej

  • 5 dkg búzadara

  • 2 tojás

  • 8 dkg cukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • reszelt citromhéj

  • 40-45 dkg meggy (kimagozva)

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatajuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, a búzadarát beleszórjuk, és állandó keveréssel sűrűre főzzük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejben főtt darát, végül a 3 tojás fehérjéből vert kemény habot finom mozdulatokkal beleforgatjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk, és egy kivajazott 28 cm átmérőjű pite- vagy tortaformába fektetjük, elegyengetjük, villával sűrűn megszurkáljuk. Beborítjuk a túrós masszával, majd a meggyel kirakjuk.

Előremelegített 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, megszitáljuk kevés szegfűszeges vagy fahéjas porcukorral, szeletelve tálaljuk.

 

 

 

 

Szavazás

Mi a véleményetek az oldalomról?
Igen,imádom
Nem tetszik
Asztali nézet